Problemele mele sunt simple șoapte dacă stau și compar cu ceea ce văd în jurul meu. Adică am o familie fericită, am liniștea cu mine. Din când în când mai simtte un disconfort… de la ceea ce mănânc. În rest provocările mele sunt cele pe care le aleg și cărora vreau să le fac față. Nimeni și nimic nu mă împinge spre vreun abis.

Și atunci?…

"- Problemele mele sunt simple șoapte și totuși mă sperie de mă cac pe mine, pentru că eu le-am creat..."

Acestea sunt vorbe dintr-un dialog cu un așa zis prieten. Chiar, cum vine treaba asta? Creăm în propria minte niște aberații de care mai târziu să ne speriem sau să ne împiedicăm pentru a devia de la direcția spre care dorim să ne îndreptăm. Nimeni nu spune că povestea ta nu este reală :), și totuși asta este o simplă poveste. Ruptă din adâncurile minții, presărată cu niște experiențe distorisionate despre ceea ce ți s-a întâmplat la un moment dat.
Wake-up! Nu mai ești acolo, nu mai ești atunci 10, 20, 30 de ani când ți s-a furat suzeta prima dată, când erai jepcărit la colț de stradă de către cei mari. Singura ta suferință “reală” este cea care se întâmplă în capul tău. Privește în jurul tău, nu este nimeni care să te asuprească, care să te prindă să îți ia banii de buzunar, care să te bată. Totuși tragedia pe care o trăiești este cu atât mai mare și mai morbidă. Pentru că stai cu un zâmbet exersat pe chip și înăuntrul tău este război.
Te scindezi în 1001 de bucăți care mai de care trăgând în altă direcție. Pentru ce? Probabil ai nevoie de ceva entertaiment în viața ta pentru a te simți viu. Când ai învățat că distracția care te poate duce la exaltare este cea de senzațional? Ai ajuns să confunzi asta cu proasta calitate. Pe care o perpetuezi în capul tău. Pe bune!?!?
Grow-up! În capul tău poți să faci ceea ce vrei tu! Acolo ești singur la butoane, distracția poate să fie una care să îți facă plăcere. Te poți simți viu și fără să creezi o tragedie. Bucură-te de o comedie bine făcută în care tu ești actorul principal și de care nu se râde, ci care râde.
Simplu! Când realizezi că problemele tale sunt simple șoapte, radeeeeeee omule, nu te abține. Râzi când îți vezi absurditatea gândurilor, razi de propria stupiditate, că te iei prea în serios. Apoi o să vezi cum ceea ce părea o corvoadă se transformă în baloane de aer care te ridică în loc să te apese.
Move on!

Crezi că poți acum?

de Mugurel Călin

Sursa foto: https://pixabay.com/